STCC

STCC - Touringcars

All magi må ha försvunnit från Sveriges f d kungaklass inom racing. Men hos oss försöker vi att bevara denna fina form av standardvagnsracing.

Vi släpper in i praktiken alla ekipage vi kan komma på som uppfyller kravet "touringcar" i den här klassen. Det som gör att vi plattar till startfältet och får till riktigt tighta race (2 delade segrar bl a) är att vi har ett standarddäck för alla och en minimivikt. Många av de godkända bilar har en Mabuchimotor från början. Men en del kommer med andra motorer och behöver därför byta till godkänd motor.

 

I den här klassen kör vi endast touringcars. Dvs inga DTM/Silhouette/GT-liknande skapelser. Dom har vi valt att kategorisera som GT4 istället.

Det finns dock en del rallybilar som karossmässigt uppfyller kraven för hur en Touringcar ska se ut. Men då skall 4x4-driften plockas bort och även kartläsaren.

 

 

Tillåtna bilar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOTORTYP

Shortcan 18k vid 12v Exempel (klickbar länk)

MOTORPLACERING

Original

DREV

Valfri

PINION

Valfri

CHASSIE

Original, Okej att utföra en lätt tillputsning för att få till passformen mellan chassie och kaross optimalt. Ej tillåtet att byta till 3d-printad chassie eller Scalextric medföljande chassie för separat motorvagga.

KAROSS

Sett ovanifrån skall karossen täcka hjulen.

PICKUP

Valfri

BRAID

Valfri

MOTORKABEL

Valfri

DÄCKTYP FRAM

Valfri

DÄCKTYP BAK

Slot.it P6, finns 3 varianter men SIPT1207P6 rekommenderas. Ej ok att slipa ner däcken till lövtunna slicks.

FÄLGTYP FRAM

Valfri

FÄLGTYP BAK

Valfri

BUSSNINGAR

Valfri

AXEL FRAM

Valfri

AXEL BAK

Valfri

VIKT

Bilen skall väga 100gr ihopskruvad och startklar. Tolerans; +/-3gr. Vikten skall placeras på insidan av kaross & chassie.

BELYSNING

Valfri installation som inte påverkar övriga regler.

HANDTAG

Fritt icke ställbart.

ÖVRIGT

-

Bilbana - fett kul!