Regler

Regler, något att förhålla sig till

Först måste detta sägas; du sitter där och är glad över att ha hittat en bilbaneklubb. "För sjutton trodde inte folk körde bilbana ens" Efter några klick bland reglerna kommer förmodligen tanken "f_n vad seriöst det där var." Nej, nej, nej och ja!

Lita på oss när vi säger att vill du detta så är det inte så himla krångligt som det kanske ser ut. Och hade det inte varit kul hade vi inte pysslat med detta. Så prova först, hör av dig till oss och kom på ett besök.

 

När vi tävlar behöver vi lite regler som dikterar vad vi får och inte får

göra. Alla reglerna är väl genomkörda. Och regler som t ex Classic Le Mans har jobbats fram genom åren och har gjort klassen bättre och bättre. I majoriteten av våra klasser försöker vi hitta en bra medelpunkt mellan "gammal bilbaneräv" och "nybörjare". Dvs även en tuning-intresserad racer ska kunna vara nöjd med reglerna likaväl som att man ska komma ny till tävling och med enkel handpåläggning av fordonet hänga med i svängarna.

Nu kanske det ser ut som en väldans massa bilar man måste köpa. Men så är det nödvändigtvis inte. Detta är regler för alla klasser vi har kört genom åren och allt går i cykler, men vi kasserar inga regelblad för vem vet när vi plötsligt känner för att damma av en gammal klass igen?

 

"Får man sätta i vilken motor man vill?"

Kolla reglerna är det återkommande svaret. Där finner du alltid svaret. Och en väldigt enkelt tumregel är följande; Står det inte att det är tillåtet så är det förbjudet. Enkelt - eller hur?

VARFÖR?

Utan regler spårar det ur och intresset rinner ut i sanden. Alla håller sig till reglerna och vässar mer på körskickligheten än bilarna, på sikt blir det kanon!

Bilbana - fett kul!