Bana

Banor vi tävlar på

Ombyte förnöjer heter det. Vi tävlar i huvudsak på klubbens bana. Det är vad man kan kalla våran hemmaplan. Men ibland åker vi hem till en annan klubb ovh tävlar. Ibland kan det bli en tävling/sammankomst på en mysig hemmabana, eller så åker vi till någons jobb där det finns en trivsam bana. Syftet med att visa banorna (mer bilder kommer) är att skapa en förståelse för att vi vurmar för hobbyn i alla dess former och att bilbana i allra högsta grad är en levande hobby - även om det kanske har blivit lite av en subkultur i dagens djungel av mobilappar och tvspel.

 

Vi kan inte uttrycka det på något annat sätt än att väldigt rakt säga, vi vill bara ha roligt!

Tjockenheim - vår bana

Våran bana har genomgått ett antal förändringar genom åren. men denna layout får anses vara den mest lyckade då den har bestått i sin grund från 2009 och frammåt. Några små förändringar här och där för att förbättra upplevelsen och känslan när man far runt banan har förstås gjorts under åren. Banan är en smakfull blandning av snabba partier och några svårare partier som kräver rätt känsla för maximal utdelning när du uppdateras med senaste varvtiden på displayen vid tidtagningen. Tidtagningen ja, banan är riggad med tidtagningssystem och stop n go-boxar från DS-Racing Products. Detta innebär att vi genom åren alltid har haft klockren tidtagning och stop n go boxarna släpper på ström till banan vid start - och när heatet är slut bryter systemet strömmen i banan.

 

Fabrikat: Scalextric Sport, 4 spår.

Tidtagning: DS Racing Products (DS300+Stop n Go box)

Spårlängd: 19,3 meter

Circuit de JLS - Nico's bana

En av medlemmarna som var med och startade klubben, Nico har en egen bana på jobbet. Den är upphissad i taket när den inte används. Men när den väl används får man åtnjuta lite längre raksträckor, större kurvor och mer utmaning i körningen. Den aningens högre greppnivån kräver en annan typ av körning vilket är en välkommen variation till ytan som klubbanan erbjuder.

Precis som på klubbanan är banan riggad med DS-Racing products. Dock bara tidtagningssytemet, vilket inte påverkar racingen märkbart.

 

Fabrikat: Ninco, 4 spår.

Tidtagning: DS Racing Products (DS300)

Spårlängd: 26,7 meter

Devils Raceway - Tuna Devils (Eskilstuna)

I Eskilstuna finns ett gäng med racers som vi sammanstrålar med då och då för att köra så kallade långlopp. Banan skiljer inte nämnvärt i storlek mot Tjockenheim, och mängden kurvor är ungefär densamma. Lika utmanande och lika stor satisfiering när man sätter ett bra varv då det alltid finns ett parti som är lite extra knepigt att få till.

Precis som Tjockenheim så är banan utrustad med DS-Racing products - både tidtagning och Stop-n-go boxar.

 

Tuna Devils har förstås en egen hemsida. Klicka på bilden eller här.

 

Fabrikat: Scalextric Sport, 4 spår.

Tidtagning: DS Racing Products (DS300+Stop n Go box)

Spårlängd: 19 meter

 

"Aja baja!"

Alla medlemmar i klubben ska behandla banan och dess tillbehör som sin egen, dvs med varsamhet.

Vi kör inte med magneter alls på våran bana. Det är inte förbjudet men inte i några klasser tävlar vi med magneter och du får således ut mer av magnetlös körning.

Förbjudet är det dock att köra Silikon eller Ortmann -däck på våran bana då detta påverkar greppet för den vanligast förekommande däcktypen, dvs gummidäck. T ex NSR supergrips eller Slot.it P6/N22

VARFÖR?

Varför kör ni inte digitalt? För att vi inte är ett dugg intresserade. Digitalt duger säkert fint hemma på vardagsrumsgolvet med ett par polare, det här är bilbana på riktigt.

Bilbana - fett kul!